Službenici Centra bezbjednosti Bar su, u okviru akcije Koral, procesuirali 23 osobe zbog ulične prodaje narkotika.

Policija je danas izvršila pretrese na šest lokacija i tom prilikom je angažovan i policijski pas granične policije.

Krivične prijave su danas podnijete protiv sedam osoba od koji je šest uhapšeno, a jedna se nalazi u UIKS-u zbog drugog krivičnog djela.

– Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena porizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga prijave su podnijete protiv V.Ž. (41), R.M. (26), M.M. (21), D.Č. (27), M.J. (26), D.R. (41) i I.G. (39), svi iz Bara – saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom trajanja akcije „Koral“ policija je procesuirala 16 osoba, i to protiv šest osoba pripadnici policije su podnijeli krivčne prijave zbog sumnje da su izvršile krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok su protiv 10 podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakonu o sprječavanju zloupotrebe droga.

Na ovom predmetu policijski službenici su u 15 slučajeva zaplijenili drogu na području Bara i Ulcinja.

Ukupno je zaplijenjeno oko 960 grama marihuane, manje količine kokaina i heroina i preko 100 tableta alprazolama i 14 tableta buprenorfina.

– Realizacija akcije „Koral’’ i procesuiranje nadležnim pravosudnim organima 23 osobe zbog ulične prodaje opojnih droga ili posjedovanja opojnih droga predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih i kvalitetnih aktivnosti koje službenici Centra bezbjednosti Bar sa konkretnim rezultatima, sprovode na polju suzbijanja ulične prodaje narkotika – zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Izvor:Pobjeda