Đorđe Balašević i njegova supruga Olivera proslavili su juče 7. maja 36. godišnjicu braka. Te svečane prigode popularni Đole se prisjetio na Facebooku, prenijevši sjećanje supruge Olivere. Njihovo vjenčanje bilo je sve samo ne uobičajeno.

Kasnili smo na vlastito vjenčanje… Tada je Jovana već bila rođena, kada smo se vjenčali, i ja sam zbog albuma za djevojčicu i fotografije željela biti u bijelom, mislim da je to san svake djevojke, a Đole je bio neposredniji, on je imao farmerke i prsluk, tenisice naravno i stavio je bedž – Mapete.

Svadba je bila skromna, upriličena u četvrtak 7. maja 1981. godine, s obzirom na to da je Đorđu umrla majka. Kumovi su bili Biljana Krstić i Josip Boček, a Đole ih je prevario rekavši da moraju doći snimati neku emisiju na televiziji te da obavezno ponesu lične karte.

Ja sam imala užasnu tremu, a Đorđe se šalio čak i na vlastitoj svadbi. Kada su se otvorila vrata kod matičara i začuli se zvuci “Svadbenog marša“, dočekali su nas matičar i njegova pomoćnica sa lentama, a Đole je to morao prokomentirati: “Oho – vidi Mis i prva pratilja!“

Kad su pitali da li netko ima nešto da prijavi, matičaru je pružio ključeve od automobila i rekao da nešto nije u redu sa gasom u leru, auspuh nešto ne radi dobro…

I tako smo se mi ‘legalizovali…” – ispričala je Olivera Balašević.