Bahati vozači pretvorili ulicu i trotoar u parking

Mještani podgoričke Mjesne zajednice “1. maj” apelovali su na Glavni grad i nadležne službe da im se obezbijedi normalno funkcionisanje i riješi problem nepropisnog parkiranja u Ulici Arsenija Boljevića.

Problem je, kako kažu mještani, došao do izražaja kada je tržni centar Delta siti počeo da naplaćuje parking prostora, pa se, većinom zaposleni, parkiraju na ulici i trotoaru. Stanari iz Ulice Arsenija Boljevića, od broja 50 do broja 70, su se nedavno obratili i Glavnom gradu, tražeći da se hitno riješi ovaj problem. Oni navode da su i životno ugroženi, jer su praktično izgubili trotoar, a dobrim dijelom i ulicu, koja je tokom cijelog dana i te kako frekventna.

“Od kada su u Delta sitiju postavili rampe, odnosno od kada se naplaćuje parking, svi zaposleni u Delti i dobar dio njihovih gostiju se već skoro dva mjeseca parkira na trotoaru, koji je upravo iza garaže tržnog centra. Mi u ovom naselju imamo djecu, koja su se svakodnevno kretala ovim trotoarom, dok vozači nisu počeli da se bahato ponašaju. Sad su nam djeca ugrožena, jer svi moramo da idemo ulicom, ali bukvalno ulicom. Najgore je što i majke sa bebama u kolicima moraju da idu ulicom, jer su trotoari zauzeti vozilima”, navodi Matija M. Milačić, koji se u ime stanara obratio Glavnom gradu.

Stanari ističu da su glavni problem nesavjesni vozači, koji vozila ostavljaju gdje stignu, ali i da nadležne službe žmure na ovaj problem već dva mjeseca.

“Pokušavali smo da riješimo problem, zvali smo nekoliko puta pauka, ali nisu željeli da nam izađu u susret. Obratili smo se sekretarki Sekretarijata za saobraćaj Lazareli Kalezić, koja nas je usmjerila na načelnika Komunalne policije Miloša Novovića, ali on to pismo nije ni dobio. Tražimo da ne prebacuju naš problem sa službe na službu i da nam ne govore da ovo nije ničija odgovornost, već da obezbijede normalno funkcionisanje u ovom dijelu grada, koje nam je oduzeto u posljednja dva mjeseca. Najbolje rješenje je postavljanje stubića, što većih i jačih, jer jedino tako može da se zavede red”, navode stanari iz Ulice Arsenija Boljevića.

Stanari zgrade broj 59, tvrde da već mjesec i po vode bitku sa bahatim vozačima, koji svoja vozila ostavljaju na trotoaru, ulici ili na njihovom parkingu.

“Ono što bi trebalo da rade gradske službe pokušavamo da radimo mi, jer smo prinuđeni da se praktično borimo sa bahatim vozačima, koji vozilima prave haos u ovoj ulici i na taj način direktno ugrožavaju bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Vozila ostavljaju i na ulazu od kapije zgrade, gaze zelene površine ili ostavljaju vozila na našem parkingu. Komunalna inspekcija i policija reaguju na svaki poziv u Siti kvartu, ali kod nas ne žele da dođu”, poručuju mještani.

Iz Glavnog grada juče nisu odgovarali na pitanja koliko su puta nadležne službe reagovale, koliko je napisano kazni i šta će u narednom periodu preduzeti na rješavanju ovih problema.

Izvor: Dnevne novine