Potpredsjednik Opštine Pljevlja Mervan Avdović obavljaće poslove predsjednika te lokalne samouprave do izbora novog gradonačelnika Pljevalja.

Predsjednik pljevaljskog parlamenta Dragiša Sokić podsjetio je da je Mirko Đačić podnio ostavku na funkciju predsjednika Opštine Pljevlja 17. maja ove godine.

Na današnjoj sjednici SO Pljavlja konstatovana je ostavka Đačića.

Sokić podsjeća da u slučaju prestanka mandata predsjednika Opštine funkciju predsjednika do izbora novog vrši potpredsjednik Opštine kojeg ovlasti SO.

Odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu Danijel Živković rekao je da je ta partija s koalicionim partnerima predložila Avdovića za predsjednika Opštine do izbora novog gradonačelnika.

Protiv predloga vlasti bili su odbornici opozicije u lokalnom parlamentu.

“Danas iz Podgorice odlučuju ko će biti predsjednik Opštine Pljevlja, ko će predsjednik suda, ko će biti direktor Opšte bolnice, Doma zdravlja, Rudnika, Termoelektrane… Odlučuju ko će raspolagati pljevaljskom imovinom”, rekao je odbonik Nove Milan Lekić.

Reagovao je Živković u ime DPS-a, navodeći da ne bi trebalo dozvoljavati da se kroz takav vokabular neko diskvalifikuje samo jer je pripadnik vlasti.

“Svi mi treba da snosimo teret odgovornosti. Ostavka je demokratski čin.Zašto je neko podnio ostavku, u te razloge ne treba ulaziti”, istakao je Živković.

Odbornik Demokrata Nikola Rovčanin zamjerio je što se ne znaju planovi potpredsjednika Opštine u periodu do izbora novog predsjednika Opštine Pljevlja.

“Zamjeram što se Avdović nije danas pojavio. On je potpisao prihvatanje pozicije, da vrši funkciju predsjednika Opštine do 17. juna”, rekao je Rovčanin.

Podsjećamo, Đačić je prema nezvaničnim informacijama ostavku podnio zbog loše finansijske situacije u kojoj su se Pljevlja našla nakon što je Poreska uprava u više navrata blokirala račun opštine.

izvor: rtcg.me