PREMIJER ČESTITAO DAN OPŠTINE KOLAŠIN

Auto-put i skijalište Kolašin 1600 stvaraju šanse za bolji život

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je Dan opštine Kolašin lokalnom rukovodstvu, odbornicima i građanima, ističući da će brojne aktivnosti koje se realizuju doprinijeti ubrzanom razvoju Kolašina u narednim godinama.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku sa predsjednikom Opštine Kolašin Milosavom Bulatovićem, predsjednikom Skupštine opštine Milanom Đukićem, kao i potpredsjednikom Opštine Danilom Medenicom, Marković je istakao značaj unapređenja putne i komunalne infrastrukture kao ključnih preduslova za razvoj grada i bolji život građana.

“U tom kontekstu, predsjednik Vlade je istakao gradnju auto-puta i skijališta Kolašin 1600 koji stvaraju novu vrijednost, ne samo za ovu opštinu, već i za sjever i cijelu Crnu Goru. Doprinos poboljšanju kvaliteta infrastrukture daće se i kroz Kapitalni budžet u koji će biti uključeno nekoliko projekata vezanih za Kolašin”, navode u Vladi.

Marković je pohvalio napore lokalne administracije na stabilizaciji javnih finansija i ohrabrio ih da nastave i ostvare još bolje rezultate na tom planu.

“Bulatović je informisao o investicionom zamahu u Kolašinu i naglasio da je za uspješnu realizaciju, posebno značajna ulaganja u turizmu i izgradnju novih hotela, važno urediti prostorno-plansku dokumentaciju za šta je Vlada stvorila pretpostavke. On je dodao da je lokalna administracija napravila pomake i u oblasti poljoprivrede kao i da su značajno ulagali u sport i kulturu u Kolašinu”, zaključuje se u saopštenju Vlade.

Izvor: CDM