Atlas grupa: Simović do sad nije ni pitao za radnike

Atlas grupa saopštila je da nije lijepo što je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović posjetio fabriku vode Lipovo tek nakon što je obustavljena proizvodnja.


                                                                               Detalj iz fabrike (Foto:Gov.me)

Iz Atlas grupe su reagovali nakon Simovićeve posjete fabrici i radnicima, gdje je saopštio da je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević ostao dužan i radnicima i državi.

„Lijepo je što je ministar Simović posjetio fabriku vode Lipovo. Dobro se sjetio da razgovara sa radnicima. Nije lijepo što je to uradio tek nakon što je ta fabrika obustavila proizvodnju. Za 10 godina postojanja fabrike, a bio je ministar poljoprivrede i ranije, nikad nije došao ni  da pita ni da obiđe, a kamoli da vodi brigu o radnicima“, saopštila je Atlas grupa.

Podsjećaju da je riječ o investiciji od 12 miliona eura koja je realizovana tako što je uzet kredit iz inostranstva, od Hypo banke.

„Atlas Grupa se nije zaduživala kod Fonda za razvoj, niti je uzimala pare iz budžeta, iako je otvarala proizvodnju u nerazvijenim oblastima. Za sve vrijeme poslovanja podrška države nije postojala. Naprotiv. Ta ista Vlada u kojoj je bio Simović i ranije je tolerisala nekontrolisani uvoz voda iz susjednih država, bez ikakvog ozbiljnog sanitarnog nadzora. Za to vrijeme, vode iz Crne Gore čekale su na granici sa Srbijom po nekoliko dana“, navode iz Atlas grupe.

izvor: rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor