Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je predsjednica bjelopoljskog lokalnog parlamenta Nemša Omerhodžić  prekršila Zakon o sprečavanju korupcije jer nije prijavila sve prihode i imovinu.

U Odluku koju je objavila na svome sajtu Agencija za sprečavanje korupcije se navodi, da je Nemša Omerhodžić prekršila član 23 stav 2 Zakona o sprečavanju korupcije, jer nije dostavila tačne i potpune podatke u izvještaju o prihodima i imovini.

Nije prijavila tri vozila koji su vlasništvo supruga Redžepa Omerhodžića i to:Volswagen Sharan 2003 godište, Škoda Superb 2013.godište, kao ni Jeep Commander 2007.godište i motocikl Honda 1999 godište, pištolj ,,Zastava” u vlasništvo njenog supruga, 756 akcija Knjigoprometa, kao ni 5000 akcija u fondu Trend, i isti broj akcija u istim emintentima, na ime Redžepa Omerhodžića, nepokretnosti navedene u LN 289,2039 i 3016 u Bijelom Polju, prihod od 2.258,51 euro na njeno ime i ime supruga, članstvo u organu upravljanja JU Srednja elektro-ekonomska škola-Bijelo Polje, suvlasništvo u ,,Merkator international” D.O.O. Bijelo Polje.

Predsjednica bjelopoljskog lokalnog parlamenta Nemša Omerhodžić je navela, da nije prijavila navedenu imovinu i prihode jer zbog poslovnih obaveza nije ona ispunjavala pomenuti izvještaj, ali da će u sljedećem izvještaju svi prihodi i imovina biti uredno prijavljeni.