Aprcović nagradio dječaka koji je čistio ulice

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović primio je u srijedu članove porodice Ibraimi, za čijeg osmogodišnjeg člana Velija je javnost saznala nakon što je fotografija na kojoj se vidi kako gura kantu za otpatke na autobuskoj stanici podijeljena na društvenim mrežama.

Velija, kojeg je, uz šestogodišnjeg brata i devetogodišnju sestru, majka ostavila ocu, svakodnevno pomaže babi zaduženoj za održavanja čistoće, a informacija o tome došla je i do predsjednika opštine, koji navodi da na ovo nije mogao ostati imun.

<<<Od malih nogu se uči kako postati čovjek<<<

“Naš mali veliki sugrađanin je oduševio sve. Predstavnici Opštine Kotor potražili su marljivog dječaka, nakon čega je najavljeno da ćemo porazgovarati o vašoj situaciji”, podsjetio je Aprcović uručivši vaučere za kupovinu hrane i odjeće za djecu porodici Ibraimi.

Prema njegovim riječima, primijećeno je da djeca idu u vrtić i školu uredna i čista, što ukazuje na to da se ulaže maksimalan trud da budu opremljeni, ali i da moraju da uče i napreduju kako bi im život bio lakši nego što je ocu i babi.

“Kroz postojeće programe nastojaćemo da omogućimo da djeca koja su u stanju socijalne potrebe imaju normalne uslove za život. Sva djeca imaju pravo na iste uslove za rast i razvoj, zbog čega se ne smije dozvoliti da oskudijevaju u bilo čemu”, zaključio je Aprcović.

Izvor: CDM