Glavni grad je odlučio da, u saradnji sa Durmitorskom izvorskom vodom DIVA, u ljetnjim mjesecima obezbijedi osvježenje za stanovnike i posjetioce Podgorice, pa će početkom naredne sedmice na pet lokacija biti postavljeni aparati za vodu.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, aparati za vodu, donacija pomenute kompanije sa ukupno 100 galona vode, biće postavljeni na Trgu nezavisnosti, Trgu Argentina, Trgu vojvode Bećir bega Osmanagića, brdu Gorica i platou kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom.

“Glavni grad će obezbijediti neophodnu infrastrukturu – napajanje električnom energijom, kako bi voda tokom cijelog dana bila svježa i hladna. Prilikom odabira lokacija vodilo se računa kako o njihovoj posjećenosti, tako i o činjenici da u blizini ne postoje fukncionalne javne česme sa ispravnom vodom za piće”, naveli su u podgoričkoj upravi.

Fabrika Diva u svijet šalje vodu sa izvora Gusarevci, koji se nalazi na 1.400 metara nadmorske visine, u okviru Nacionalnog parka Durmitor.

To je, ističu u Glavnom gradu, voda izuzetnih prirodnih fizičko-hemijskih, mikrobioloških i radioloških osobina, koja se iz higijenski kaptiranog izvora, obezbijeđenog sanitarno-zaštitnim zonama, neposredno na izvoru puni u odgovarajuću ambalažu.

“Podsjećamo sugrađane i posjetioce Podgorice da je u funkciji 40 javnih česama u svim djelovima grada, te da je neophodno da ostanu hidrirani i piju dovoljno vode, budući da se potreba za dnevnim unosom vode značajno povećava kada su napolju velike vrućine”, poručuju iz Glavnog grada.

izvor: Cdm.me