Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Andrijevica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a postupajući na osnovu operativnih podataka, pretresom pronašli i oduzeli pušku, pištolj, municiju i ostale predmete, saopšteno je iz policije.

     Protiv osumnjičenog je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Naime, službenici OB Andrijevica su, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi R.D. (37) iz Andrijevice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku karabin nepoznatog kalibra, jedan metak, startni pištolj marke „Blow F 92“ kalibra 9 mm, tri patrona od startnog pištolja kalibra 9 mm, nož od automatske puške i vojnički nož – bajonet. Pronađeno oružje i municija su bili u ilegalnom posjedu”, navedeno je u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv R.D. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dodaju iz policije.