Anđušić: Koja je mjera poniženja koju ste spremni da podnesete?

Koalicioni partneri na vlasti u Budvi, Kotoru i Herceg Novom kao da još „nijesu čuli“ da su njihovi lideri na državnom nivou zaratili, poručuje poslanik DPS-a Mihailo Anđušić.

On se pita kako drugačije objasniti činjenicu da se nakon razmjene najnovijih javno izrečenih uvreda predstavnici Demokrata i Demokratskog fronta u primorskim opštinama ponašaju kao da se ništa ne dešava, licemjerno se pretvarajući da je stanje redovno.

„Prirodno se nameće pitanje: koji je to interes koji vezuje pripadnike ova dva politička subjekta? Šta to osim otimanja javnih preduzeća, partijskog zapošljavanja, udomljavanja rodbine i prijatelja u upravne odbore, zadovoljavanje privatnih, partijskih interesa – spaja članove ovih koalicija? Dvije godine su potrošili saplićući koalicione partnere, devastirajući opštinska preduzeća, iznalazeći način da jedni druge „žedne preko vode prevedu”. Zbog njihovi svađa i međusobnih podmetanja, ispaštali su samo građani, dok su partijski funkcioneri uvijek pronalazili minimum zajedničkog materijalnog interesa. Parčiće budvanske razbijene koalicije, privremeno je zalijepila Crnogorska, čineći političku štetu sebi i Budvanima, ali praveći finansijsku korist svojim lokalnim funkcionerima koji su se brzo snašli u razrađenoj šemi zloupotreba lokalnih resursa“, navodi Anđušić.

Anđušić se pita znaju li funkcioneri SNP-a Kotor, koji održavaju koaliciju na vlasti, kako su prošle njihove stranačke kolege u Budvi: čim je za njihovim glasovima nestalo potrebe, brzinom svjetlosti smijenjeni su sa svih funkcija?

„I na kraju, valja javno postaviti pitanje svima onima koji ovih dana razmjenjuju najteže uvrede: da li vam je bar malo nelagodno kad vidite da predstavnik vašeg koalicionog partnera najgorim uvredama vrijeđa vaše rukovodstvo, kolika je mjera poniženja koju ste spremni da podnesete i u kojoj je valuti obračunavate?“, zaključuje Anđušić.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor