ALTERNATIVA SJEDNICI NA KOJOJ ĆE SE DONIJETI ODLUKA O ČLANSTVU CG U NATO

0
139

Preuzeto sa portala  vijesti.me

DF organizuje sabor u Murinu: Pozvali lidere svih opozicionih partija, osim SDP

„Ako se tog dana ne pojave na skupštini u Murinu, taj njihov čin će značiti da su se svrstali na snagu krnje parlamentarne većine, i da su podržali odluku o učlanjenju Crne Gore u NATO“, kazao je poslanik DF Milan Knežević na konferenciji za novinare. Takođe, kako je naveo, u DF-u više neće praviti razliku između tih i poslanika DPS, Socijaldemokrata, BS, albanskih partija i HGI

Demokratski front pozvao je lidere opozicionih partija, osim Socijaldemokratske (SDP), da prisustvuju narodnom saboru koji će taj politički savez organizovati u srijedu u Murinu, kao alternativu sjednici parlamenta na Cetinju na kojoj će biti donijeta odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO.

Funkcioner Demokratskog Fronta, Milan Knežević, kazao je da je javni poziv upućen liderima Demosa, Socijalističke narodne partije, Demokrata i Građanskog pokreta URA – Miodragu Lekiću, Srđanu Miliću, Aleksi Bečiću i Dritanu Abazoviću, kao i poslanicima tih partija.

„Ako se tog dana ne pojave na skupštini u Murinu, taj njihov čin će značiti da su se svrstali na snagu krnje parlamentarne većine, i da su podržali odluku o učlanjenju Crne Gore u NATO“, kazao je Knežević na konferenciji za novinare.

Takođe, kako je naveo, u DF-u više neće praviti razliku između tih i poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata, Bošnjačke strane, albanskih partija i Hrvatske građanske iniijative.

„Koji su spremni da protivno većinskoj volji građana Crne Gore glasaju za učlanjenje U NATO“, dodao je Knežević.

On je kazao da će alternativnoj skupštini, koju, kako je naveo, organizuju u Murinu kao simbolu stradanja Crne Gore od NATO agresije, prisustvovati svi poslanici DF-a.

„Na njoj ćemo donijeti obavezujuće odluke koje se tiču NATO integracija, odnosno raspisivanja referenduma i ignorisanja odluke koja će biti donesena u petak na Cetinju“, kazao je Knežević.

On je ponovio da će odluka koju parlament usvoji u petak na Cetinju za njih biti potpuno nelegitimna i neobavezujuća.

Knežević je najavio i da će DF 28. aprila će na Cetinju organizovati veliki narodni skup, na kojem će, kako je naveo, građanima Crne Gore saopštiti odluku vezano za referendum „i za nelegitimnu odluku krnje parlamentarne većine“.

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević kazao je da svi koji žele da budu ozbiljni političari u ovakvim situacijama traže nacionalni konsenzus i mehanizme kako da se važna pitanja koja dijele javnost riješe, a da to rješenje svi prihvate.

Prema njegovim riječima, jedini način koji demokratija poznaje u ovakvoj situaciji je referendum.

„Pozivamo građane da u aktivnostiuma DF-a prepoznaju sve ono što fali DPS-u, a to je državnički odnos prema istorijskim pitanjima“, kazao je Medojević.

On je istakao da pitanje članstva Crne Gore u NATO nije samo politička, nego istorijska tema.

„DF pokazuje da je demokratska politička grupacija. Ja, kao predsjednik partije koja se zalaže da Cna Gora bude članica NATO-a, lako sam se dogovorio sa kolegama iz DF-a da se sva pitanja moraju rješavati demokratski“, naveo je Medojević.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, kazao je da je pitanje referenduma – pitanje opstanka zakona koji se usvaja u petak na Certinju.

„Jer ako se referendum ne održi, ako ne bude iskazana volja građana Crne Gore, taj zakon će biti samo nešto što se nalazi na klizavom terenu, i prvom prilikom kad se promijeni odnos snaga u parlamentu ta istorijska nepravda će biti ispravljena“, poručio je Mandić.