Sastatnak se desio danas u 15h na inicijativu Žarka Burića i Sakiba Čindraka, predsjednika MZ.Bistrice, koji se zalaže za izgradnju mHE na Bistrici, kako bi dogovorili podršku Žarku Buriću da izgradi mHE na rijeci Bistrici, koja je od državnog značaja.

 

Sa Čindrakom su prisustovali pojedini članovi Savjeta MZ.Bistrica, DPS aktivista i lokalni tajkun Hasan Ramović, koji je još i javnosti poznat kao vlasnik SM Put i po sumnjivoj privatizaciji dijela A.D. Bjelasica.

Nakon što su aktivisti tražili da se javno prenosi taj sastanak koji je u opštem interesu i time bi trebao biti javan i transparentan, prisutni su se usprotivili zbog čega je došlo i do žustre rasprave.

Nakon toga aktivisti su prenijeli poruku građana prisutnima da neće dozvoliti da se Bistrica prodaje bilo kome, i da se gradi na njoj mhE, jer je ona opšte dobro svih građana Bijelog Polja i Crne Gore i bjelopoljski turistkićki i poljoprivredni potencijal od kojeg građani Bijelog Polja imaju koristi.

Prisutni su nastavili sastanak oko čega su nastavili dogovoranje oko rijeke Bistrice, kazali su iz Euromosta.

Iz NVO,,Euromost”, koja se zajedno sa gradjanima Bijelog Polja protivi izgradnji mHE na Bistrici, nakon ovog saznanja, pozivaju, Specijalno državno tužilaštvo i policiju, da spriječe bilo kakvu korupciju i ispitaju vinovnike ovog dogovorenog tajnog sastanka, šta je razlog tog sastanka iza zatvorenih vrata, na tajnoj lokaciji, istakli su.

Iz ove organizacije svima poručuju, pa i članovima Savjeta MZ.Bistrice, koji se zalažu za izgradnju mHE na Bistrici, da će svima odgovoriti u skladu sa Zakonima naše države i da znaju, da je Bistrica svakog bejlopoljca, ne samo Bistričana i da će gradjani Bijelog Polja zajedno sa Bistričanima, zaštiti ovu rijeku, kazali su iz Euromosta.