NVO Green Home u saradnji sa ronilačkim centrom OCTO DIVING koji predstavlja ogranak vodeće svjetske ronilačke organizacije PADI, NVO MedCEM, Restoranom Pristan, volonterima Green Home kao i lokalnim stanovništvom  u nedelju 18.06.2017. organizovala je  akciju čišćenja podmorja, plaže i izložbu edukativnih panela  u Sutomoru.

  Cilj akcije bio je da se skrene pažnja na značaj očuvanja mora, morskih i kopnenih ekosistema. Tom prilikom sakupljeno je 20 vreća otpada. Akciji je prisustvovalo oko 30 – ak učesnika. Nakon sprovedenih akcija uradila se analiza i selekcija prikupljenog otpada. Najveći dio otpada činile su plastične boce i kese.

Posjetioci izložbe edukativnih panela pod nazivom: “Neka Plavo Ostane Plavo”  imali su priliku da se upoznaju sa bogatstvom morskog biodiverziteta. Ovim putem želimo da se zahvalimo Restoranu Pristan, Stovarištu Roknić, Pekari Amfora, zaposlenima u Pošti Sutomora, Mesari Đurišić kao i NVO Novo i ljepše Sutomore koji su dali značajan doprinos realizaciji spomenutih aktivnosti.

NVO Green Home ove aktivnosti  realizuju u okviru projekta:   „Mapiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru” koji je finansiran od strane Evropske unije.