Savjetnik potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala Filip Adžić rekao je da je u junu evidentirana svaka paklica cigara u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Krajem maja i tokom juna mjeseca, u velikim višednevnim akcijama Uprave policije (UP) i Uprave prihoda i carina (UPC), a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, službenici UP i UCP evidentirali su sve paklice duvanskih proizvoda koje su se nalazile u svim hangarima u okviru Slobodne zone Luke Bar“, istakao je Adžić.

On navodi da je u akciji koja je počela 28. maja i koja je trajala četiri dana, kao i u drugoj akciji koja je vođena 15. i 16. juna, napravljen presjek stanja koji omogućava praćenje situacije sa cigaretama i od kada se duvanski proizvodi više ne skladište u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Adžić podsjeća da je Vlada 22. jula, na predlog potpredsjednika Vlade Abazovića, donijela Odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u okviru Slobodne zone Luke Bar.

On ističe da su cigarete koje se tamo nalaze trenutno “zarobljene” u smislu distribucije na crno tržište i da je odlučnošću crnogorskih institucija stavljena tačka na šverc cigareta preko Luke Bar, kao prethodno važnog mjesta za krijumčarenje duvanskih proizvoda širom Evrope.

Izvor:RTCG