Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su juče nadležnom tužiocu podnijeli dvije krivične prijave u redovnom postupku protiv dvije advokatice, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba povjerenja.

Naime, službenici Odsjeka su podnijeli krivične prijave protiv M.K. (48) iz Podgorice i R.O. (59) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo zlupotreba povjeranja.

„M.K. je, kako se sumnja, u svojstvu advokata počinila ovo krivično djelo na način što je, kao zastupnik Vojske Crne Gore pred Osnovnim sudom u Podgorici, na osnovu punomoćja za pokretanje radnih sporova za naknade troškova prevoza,  koje joj je izdato u tu svrhu od strane Vojske Crne Gore, u toku 2013. godine, pokretala kako se sumnja i druge radne sporove u 2015. godini, bez znanja i saglasnosti pripadnika Vojske Crne Gore, a u cilju pribavljanja imovinske koristi“, navodi se u saopštenju.

Krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zlupotreba povjerenja, podnijeta je i protiv R.O.

Ona je osumnjičena da je počinila krivično djelo na način što je, kako se sumnja, kao zastupnik u imovinskim interesima službenika Vojske Crne Gore, na osnovu punomoćja koje je sama sačinila i potpisala, pred Osnovnim sudom u Podgorici u ime službenika Vojske pokretala radne sporove bez saglasnosti i znanja ovih službenika takođe u cilju sticanja imovinske koristi.