Adnan Kujović – borac bez mane i straha!

Evropske paraolimpijske igre u Lahtiju su završene na najlepši mogući način kada je Crna Gora u pitanju. Stonoteniser Filip Radović je osvojio zlatnu medalju, a džudista Adnan Kujović četvrto mesto.

Radović koji nastoji da stigne do Paraolimpijskih igara u Japanu i ima više nego realne izglede da ostvari cilj i pored paklene konkurencije, odbranio je tron koji je zauzeo 2017. godine u Đenovi, a nema nikakve dileme da je uloga junaka u svakom smislu pripala Adnanu Kujoviću.

Momak koji ima 18 godina i koji ima oštećen vid od malena je sanjao da bude džudista. Počeo je da se bavi ovim zahtevim borilačkim sportom u školi, a u profesionalne vode je uplovio pre nešto više od dve godine, zahvaljujući Igoru Tomiću predsedniku Paraolimpijskog komiteta Crne Gore i treneru kluba Favorit iz Bijelog Polja, Enesu Camiću.

Ostao je mali žal što nisam uspeo da osvojim medalju, ali iskreno srećan sam i presrećan zbog debija na velikom takmičenju. Posebno sam ponosan na činjenicu da sam imao priliku da nosim zastavu Crne Gore na svečanom otvaranju Evropskih igara. Dečački snovi su postali java. Međutim, ne želim da stanem. Jedan san je postao java, a sada zajedno sa trenerom Camićem, planiram da nastavim sa još jačim radom, sa odricanjima, a sve je posvećeno ostvarenju drugog sna, a to je učešće na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine“, rekao je za Sport Klub Adnan Kujović i nastavio:

Osvojio bih sigurno medalju u Lahtiju samo da nisu povezali sve kategorije. Borio sam se sa starijim, fizički jačim, težim borcima, borcima koji vide bolje od mene. Borio sam se maksimalno. Dao sam sve od sebe, a to je najvažnije. Snovi postaju javu samo ako verujete u njih i ako težite ostvarenju istih“.

Trener Enes Camić bio je naravno ponosan na Kujovića:

Ostvario je zaista fanatastičan rezultat na debiju u paklenoj konkurenciji u slobodno mogu da kažem neravnopravnoj borbi jer su sve težinske kategorije bile povezane. Kujović napreduje neverovatno brzinom. Spreman je na veliki rad i odricanja. Sa sigurnošću mogu da kažem da će u narednom periodu Kujović doneti mnogo radosti ljubiteljima sporta u Crnoj Gori sa velikih takmičenja, a nemam takođe nikakvu dilemu da će san o plasmanu na Paraolimpijske igre u Parizu postati java“.

Izvor: Sportklub.rs