“Apsurd je da pored toliko prirodnih bogatstava i potencijala građani ovog grada moraju da se sele i idu u zemlje razvijene Evrope”, ističe predsjednik GP URA

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je danas svim građanima Rožaja, odbornicima, Skupštini opštine Rožaje i opštinskom rukovodstvu 30. septembar Dan opštine sa željom “da svaki naredni bude povod za veće zadovoljstvo svih građana”.

“Rožaje, grad sa bezbroj resursa i mogućnosti neopravdano je zanemaren i zapostavljan decenijama. Apsurd je da pored toliko prirodnih bogatstava i potencijala građani ovog grada moraju da se sele i idu u zemlje razvijene Evrope”, poručuje Abazović u čestitki.

Ističe da je zadatak svih subjekata je da rade na iznalaženju održivog rješenja kojim bi se ublažilo i spriječilo masovno iseljavanje građana sa ovog područja.

“U perspektivi, Rožaje treba graditi kao jedan od cenatara zimskog turizma, dovesti nove investicije i znatno poboljšati putnu infrastrukturu. Bez takvih ulaganja i projekata nema održivog rješenja za grad pod Hajlom”, ističe Abazović u čestitki.

 

izvor: vijesti.me