Ustaljena matrica vlasti, koja je godinama  prodavala priču da su oni “jedini zaštitnici zapadnih vrijednosti i crnogorske državnosti”, jučerašnjim sastankom je razbijena u paramparčad, nakon što potpredsjednik SAD odlučio da se sastane sa opozicionim liderima, ukazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

On se zahvalio potpredsjedniku SAD na istorijskoj posjeti Crnoj Gori, ali i izrazio želju da nova američka administracija “ne koči, već pomaže rješavanju aktuelne političke krize u Crnoj Gori”.

“Crma Gora je jedina država u Evropi u kojoj se nikada nije smijenila vlast demokratskim putem. Nije dobro da jednom državom, članicom NATO-a i budućom članicom EU, vlada politički monopol jednog čovjeka i jedne partije. Zbog toga je raspisivanje novih parlamentarnih izbora jedini put za rješavanje političke i socio-ekonomske krize, nakon čega bi mogao početi široki dijalog o neophodnim reformama, koje bi omogućile održavanje tih fer izbora”, poručio je Abazović potpredsjedniku SAD Majku Pensu, na jučerašnjem sastanku. Abazović je podsjetio da su “Đukanović i DPS politička prošlost”, te da je nakon sticanja nezavisnosti i ulaska u NATO “krajnje vrijeme da stavimo tačku i na političku tranziciju, koja predugo traje, koja mora rezultirati demokratskom smjenom vladajućeg režima”.