21. jula šesti Ušće fest

Zvijezde ovogodišnjeg  festivala ,,Ušće fest“ biće Plavi orkestar, Đorđe David i Ivana Peters, saopštili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare.

Menadžer festivala Vladan Čampar kazao je da će pored pomenutih izvođača nastupiti grupa Akademija iz Bara i naš sugrađanin Isak Šabanović.

-I ove godine smo pripremili izuzetno  kvalitetan program. Tokom cijelog dana imaćemo nastupe DJ-a, dok koncretni dio programa počinje od 18 časova i trajaće do jedan sat iza ponoći. Prvi nastup je  u 18:30 kada je se publici predstaviti Isak Šabanović, u 19:30 planiran je nastup benda Akademija, u 20:30 na programu je nastup Đorđa Davida i Ivane Peters, a u 22:30 nastupa Plavi orkestar. Očekujemo prisustvo publike kao i prethodnih godina. Za ovih pet godina je sigurno blizu 50 hiljada ljudi pršlo kroz  ,,Ušće fest“ i to je činjenica na koju smo veoma ponosni, posebno što je Bijelo Polje grad festivala, pa ovakve manifestacije ostavlaju traga i na međunarodnoj festivalskoj sceni. Ulaz je i ove godine besplatan, a obezbijeđen je autobuski prevoz. Apelujemo na građane da koriste prevoz autobusom koji će imati više linija od 11 ujutru, pa sve do završetka koncerta. Sonzori festivala su Nikšićko pivo, Merkator,  HD Laković, Franca i klub Sparta. Sa nama su i ove godine brojni medijski sponzori, svima koji su nas podržali smo veoma zahvalni, rekao je Čampar.

Direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović ističe da ovakve manifestacije promovišu ne samo rok zvuk, već i lokaciju na kojoj se održava festival.

-Nadamo se da će Voljavac u narednom periodu biti mjesto interesantno za kampovanje, jer kroz razne projekte želimo da Bistricu promovišemo kao mjesto  za jednu takvu vrstu turizma. Što se Ušće festa tiče i ove godine su učesnici značajana imena Jugoslovenske rok scene koja svojim radom i kavlietima opstaju dugi niz godina, ali uvijek šansu dajemo i izvođačima iz naše države kao što je Akademija i naš sugrađanin Isak Šabnović koji posjeduje izuzetan talenat. Sigurna sam da će Ušće fest pokazati i dokazati da može da opstane i ostane na festivalskoj mapi  i da ima svoje značajno mjesto, kazala je Obradović.

Pokrovitelji festivala su Opština Bijelo Polje i Turistička organizacija Bijelo Polje.