Povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, danas su predstavnici Opštine, boračkih organizacija i političkih partija položili cvijeće na spomenik palim borcima u Bijelom Polju.

Tom prilikom predsjednik SO Bijelo Polje Džemal Ljušković je podsjetio da je 9. maj jedan od najznačajnijih datuma u istoriji čovječanstva, koji danas proslavljamo u demokratskom društvu jednakosti.

Predsjednik Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata, Mirko Stanić, istakao je da je 9. maj najznačajniji datum u istoriji cijelog čovječanstva.

Danas pred ovim veličanstvenim spomenikom obilježavamo dan oslobođenja od fašističke Njemačke, koja je u četvorogodišnjem ratu izazvala smrt miliona nedužnih ljudi. Naša organizacija postoji da bi njegovala tradicije narodnoslobodilačke vojke koja je dala veliki doprinos za konačnu pobjedu nad fašizmom. Na tim primjerima heroja i ljudi koji su žrtvovali svoje živote da bi obezbijedili oslobođenje od okupatora i stvorili nove sociljane uslove, nove i mlade generacije treba vaspitavati, jer se te vrijednosti ne smiju zaboraviti”, naglasio je Stanić.

sjevercg