15. Internacionalni festival tamburaških orkestara u Bijelom Polju ove godine se održava od 28 do 30. jula, saopštili su iz informacionog centra opštine Bijelo Polje.

Festival počinje 28. jula, na gradski trg u 20:00h gdje će se u prvoj noći predstaviti TO ”Tabiet” i Nino Veličkovski, Makedonija, ”Subotički tamburaški kvartet”, Srbija, TS ”Preloški muzikanti”, Slovenija,TO ”Đorđa Čavića”, Srbija,gosti večeri će biti:ŽUTI SERHATLIĆ i GRUPA ‘’GARAVI SOKAK’’

U subotu 29. jula u 18:00h u  Centru za kulturu održaće se  Promocija knjige ”1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena” u 20:00h na gradskom trgu če učestvovati TO UKUD-a ”Zvonko Cerić”, BiH, TO Doma kulture ”Jovan Tomić”, Srbija, TO ”Hrvatski dom Wels”, Austrija,TS ”Bećaruše”, Hrvatska, TO ”Bjelopoljski tamburaši”, Crna Gora,Gosti večeri će biti GRUPA ‘’LEGENDE’’.

U nedelju 30.jula na gradskom trgu u 20:00h će učestvovati: GTO Pljevlja, Crna Gora, TO ”Limski biseri”, Crna Gora, TO ”Muzički signali”, Crna Gora, TO ”Zvuci sa Ribnice”, Crna Gora, TO ”Podgoriči tamburaši”, Crna Gora, TO ”Bekrije”, Crna Gora.Dok će gosti večeri biti:Ismail Delija i Željko Bebek

Pokrovotelj festivala je Opština Bijelo Polje,Izvršna produkcija Centar za kulturu, dok će medijski sponzor biti Radio Televizija Crne Gore.