Vlasnik i glavni i odgovorni urednik lista Dan, Duško Jovanović ubijen je na današnji dan prije 13 godina ispred redakcije tog medija.

Jovanović je ubijen oko ponoći 27. maja 2004. godine, kada je u njega, iz golfa 3, ispaljen rafal iz automatske puške. Jedini optuženi Damir Mandić, osuđen je na 19 godina zatvora, zbog saučesništva u ubistvu.

Ni nakon 13 godina nadležni nijesu otkrili ko je pucao u Jovanovića, niti ko je naručio ubistvo.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je kazao da je poslednjih godinu dana, od kada je na čelu te institucije, preduzeto niz aktivnosti na otkrivanju svih aktera tog zločina.

On je kazao Danu da je spojeno više predmeta i da je tužilaštvo zainteresovano da sasluša zaštićenog svjedoka Z.V., ali da ne mogu da ga pronađu.

“Nadležni pravosudni organ Srbije je aktom od 4. januara 2017. godine obavijestio Više državno tužilaštvo u Podgorici da ne može da udovolji zamolnici jer, i pored svih preduzetih radnji, nijesu došli do podataka o mjestu boravka Z.V.”, kazao je Stanković.

On je rekao da nadležno državno tužilaštvo preduzima radnje i mjere iz svoje nadležnosti u cilju potpunog rasvjetljavanja i otkrivanja počinilaca ubistva Jovanovića.

“Kao vrhovni državni tužilac nastaviću da insistiram na preduzimanju konkretnih radnji kako bi se ovo ubistvo u potpunosti rasvijetlilo”, zaključio je Stanković.